Välkommen till den rumänsk-ortodoxa kyrkan i Sölvesborg!

Kyrkan byggdes under våren 2015 och invigdes lördagen den 12:e september 2015. Kyrkans beskyddare är Helgonen från Năsăud - Atanasie Todoran från Bichigiu, Vasile från Mocod, Grigore från Zagra, Vasile från Telciu. De dog som martyrer under 1700 talet för att skydda den ortodoxa tron i Transylvanien, en del i Rumänien som på den tiden var under ockupation av Kejsardömet Österrike. Kyrkan firar deras minne den 12:e november varje år.

På kyrkans invigning deltog den rumänsk-ortodoxe biskopen i Nordeuropa, Hans Helighet Macarie, tillsammans med kyrkans präst Alin-Ioan Popa, och präster från Sverige, Danmark, Norge och Rumänien. Bland gästerna fanns representater från Svenska Kyrkan och Sölvesborgs kommun. Läs mer om invigningen på svenska i denna Sydöstran artikel.

Alla är välkomna till den Gudomliga Liturgin som pågår söndagar mellan kl. 11.00 och 12.30. Fika serveras efter gudtjänsten.

Gudtjänstschema